Vše o nákupu

Váš účet

Tajemný Thomas

BBart
Horory
Odd Thomas
014707
Skladem
222 Kč

Podivná apokalypsa Odda Thomase

Pátý svazek pamětí Odda Thomase, který se od svého odchodu z rodného Pico Munda neustále ocitá v místech, kam ho dovádí jeho šestý smysl. V mysli si s sebou nese své přátele, které opustil, i dívku Stormy, jež navždy opustila jeho.

Pro tentokrát se jeho útočištěm stává Roseland, úžasné sídlo na západním pobřeží, které v dvacátých letech minulého století založil okázalý hollywoodský magnát a jež je v současné době domovem samotářského miliardáře. Kromě Podivného Thomase sem zavítá i jeho společnice, tajemná a okouzlující Annamaria.

Po zcela nedávném střetnutí se smrtelně nebezpečnými protivníky v městečku Magic Beach by jim pohodlí okázalého panství mělo přinést klid a uvolnění. Jenže na Roselandu dřímá cosi, čím zprvu nedokáže proniknout ani mimořádný pohled našeho hrdiny ani dívčiny jasnovidné schopnosti. Společně brzy pojmou podezření, že tyhle končiny jsou spíš peklem než nebeským rájem, ale nápad bez rozloučení odejít oba bez váhání zavrhnou.

Důvod je nasnadě: Je třeba nalézt odpovědi na spoustu trýznivých otázek a přinést mír zoufalým duším, které touží po vykoupení. Jak hluboká a děsivá jsou tajemství, která páni Roselandu drží pod pokličkou skoro jedno století? Jaké následky přinese jejich odhalení komukoli, kdo je natolik statečný – nebo šílený –, aby čelil tomu nejhoršímu ztělesnění zla?

Nepřekonatelný Odd Thomas – hrdina s důvtipem, smyslem pro humor, důvěrnou znalostí lidské povahy i morálními zásadami – se bez váhání postaví nejúděsnější výzvě své zvláštní kariéry. Nedaleko Santa Barbary a kousek od pobřeží Kalifornie zalitého sluncem se nachází Roseland, rozlehlé panství, na něž jakási magická síla přivedla Odda Thomase a jeho novou přítelkyni Annamarií. Jeho obyvatelé, tajemný miliardář Noah Wolflaw s hrstkou personálu, jsou stejně nevyzpytatelní jako samotné sídlo s obrovskými pozemky, nad nimiž se barva oblohy z vteřiny na vteřinu mění z modré na žlutou a skrz závoj bezčasí přivádí tvory, jejichž podstatu je jen nesnadné uchopit. Spolu se záhadnými živočišnými druhy přichází i útržky doby změněné v kouř a saze a zprvu neškodné výjevy se přetvářejí v realitu tak děsivou, že ani náš hrdina – zkušený handlíř s podobně neskutečnou realitou –, obdařený schopností vidět prodlévající mrtvé a snít věštecké sny, nevidí cestu ven. Chodby a místnosti nezachovávají prostá pravidla geometrie, příroda venku nedodržuje zákony, jaké až dosud platily, a příslib smrti se chvílemi jeví jako to nejmenší zlo ze všech, jimiž je Roseland prošpikován. Na pokraji apokalypsy, která hrozí lidskému druhu, nachází v sobě náš hrdina odhodlání postavit se silám, s jakými se dosud nesetkal, a odvahu utnout hlavy sani, která požírá všechno kolem i sebe samu.

Autor obálkyRobin Brichta
Formát210 x 150 mm
ISBN978-80-7461-371-5
Jazykčeština
Originální názevOdd Apocalypse
Počet stran312
PřekladZuzana Pokorná
Rok vydání2013
Vazbav pevných deskách s papírovým přebalem
Tento produkt zatím nikdo neohodnotil.

Položit dotaz k produktu Tajemný Thomas

Další tituly ze skupiny: Odd Thomas

Podobné produkty

Upozorňujeme, že používáte zastaralý prohlížeč a tak nebudou dostupné všechny funkce elektronického obchodu.