Vše o nákupu

Váš účet

Crew2 č. 42

Crew
Komiksy
Crew
016046
Skladem
99 Kč

Už druhé číslo druhého ročníku Crwe v novém stylu - a s úplně novým skvělým komiksem! K temné kriminálce Sam a Twitch se v Crwi číslo 42 přidává fantasy Mezi řádky (Unwritten), komiksová sága kráčející ve stopách Umberta Eca, Jorge Luise Borgese či Neila Gaimana. Kritikou i čtenáři opěvovaná série pro všechny, kteří mají slabost pro knihy. Z tohohle komiksu se totiž dozvíte o literatuře víc než ze série školních přednášek. A rozhodně zábavněji.
Ve světě Mezi řádky není nejpopulárnější dětskou knihou Harry Potter. Tuto ságu s přehledem porazila knižní řada o malém kouzelníkovi jménem Tommy Taylor. Kouzelníkovi, kterého autor pojmenoval po svém synovi, čímž mu – podobně jako tvůrce Medvídka Pú svému synovi „Kryštůfkovi“ - zničil život. Tom Taylor se stal jen stínem slavné postavy. Otec mu navíc od malička vštěpoval do hlavy románovou mapu světa - skutečná místa, která inspirovala slavné tvůrce natolik, že je přenesli do svých děl. Tom ví, která budova vystupovala v antiutopii 1984, kudy chodil Oliver Twist, kde se odehrávala Hlava XXII. Ovšem neví, kde je jeho otec, který zmizel dřív, než dokončil svůj poslední román.
Tím ale problémy Toma Taylora jen začínají. Brzy totiž zjistí, že tištěné slovo rozhodně není mrtvé a že hranice mezi literaturou a realitou je velmi tenká. Po krku mu jdou nejen zuřiví fanoušci, ale i tajná organizace, která s ním má vlastní plány, sekta, která ho považuje za spasitele, upíři a nebezpečný zabiják, který dokáže rozkládat naši realitu do mrtvých slov. Napínavým příběhem se navíc prolínají skutečné osudy slavných spisovatelů a úvahy o ovlivňování lidského vnímání pomocí fikce. Objeví se tu Rudyard Kipling, Charles Dickens, Mary Shelleyová... ale i Joseph Goebbels a žid Süss – ukázkový případ toho, jak se může manipulovat s literární postavou a díky tomu i s celým národem.
Mike Carey je u nás už známý jako tvůrce Lucifera (a bohužel ještě není známý jako tvůrce Hellblazera) a teď přichází se svým dalším slavným dílem. Tak ho neváhejte vyzkoušet!

Autor obálkyJuko Šimizu
EAN9786660070423
Formát295 x 210 mm
Jazykčeština
Počet stran72
PřekladPetr Kotrle, Štěpán Kopřiva, Ľudovít Plata
Typ komiksubarevný
Vazbabrožovaná
Tento produkt zatím nikdo neohodnotil.

Položit dotaz k produktu Crew2 č. 42

Další tituly ze skupiny: Crew

Podobné produkty

Upozorňujeme, že používáte zastaralý prohlížeč a tak nebudou dostupné všechny funkce elektronického obchodu.