Vše o nákupu

Váš účet

Odkaz mezopotámského písaře

Fantasy
011187
Není skladem
302 Kč
Produkt již není v prodeji

Strhující thriller, který byl přeložen do patnácti jazyků, se odehrává v nedávné minulosti, ale současně nás uvádí hluboko do světa pradávné asyrské civilizace. Spolu s hrdiny příběhu pronikáme do starověké mezopotamské kultury a její mytologie, k tajemnému kultu bohyně Ištar a pátráme po komplikovaném hlavolamu, jenž nás má dovést k ukradené biblické památce a velkolepému ztracenému pokladu. V moderních kulisách románu se tak snoubí starověké dějiny Mezopotámie s nejrůznějšími aspekty hermetismu, okultismu a alchymie.

Hlavní hrdinou románu, jehož děj se odehrává mezi válkou zmítaným Bagdádem a New Yorkem, je John Madison, newyorský obchodník s uměním, jemuž se následkem války v Iráku a rabování v bagdádském muzeu v létě roku 2003 navždy změní život. John Madison, Američan tureckého původu, kterého vychoval jeho starší bratr Samuel, je uznávaný archeolog a asyriolog. Ten jako významná osobnost newyorské umělecké scény Johnovi pomohl rozjet kariéru. Začátek války Samuela zastihl v Bagdádu, kde se mu během rabování v Národním muzeu podařilo zachránit významnou rytinu.

Při návratu do New Yorku však umírá při autonehodě a jeho bratr John, který auto řídil, je hospitalizován. Po propuštění z nemocnice zjišťuje, že jistý přítel z dětství rytinu ukradl a ukryl a mezitím se ji pokoušel prodat za co nejvyšší cenu.

Potenciální kupci ale zloděje zavraždí a jeho právníci Johnovi posílají dopis a disk se složitým hlavolamem, který mu má poskytnout klíč vedoucí k ukryté rytině.

Formát215 x 150 mm
ISBN978-80-87067-18-5
Jazykčeština
Originální názevThe Witch of Babylon
Počet stran352
PřekladJana Žůrková
Rok vydání2011
Vazbav pevných deskách s papírovým přebalem
Tento produkt zatím nikdo neohodnotil.

Položit dotaz k produktu Odkaz mezopotámského písaře

Podobné produkty

Upozorňujeme, že používáte zastaralý prohlížeč a tak nebudou dostupné všechny funkce elektronického obchodu.